Szakál Éva az Art is Business újságban

Manapság időnk nagy részét virtuális felületek előtt töltjük. Az online ingerek és a végtelen keresőrendszer lehetőségei inspirálták legutóbbi sorozatomat. Azokat a pillanatokat próbálom elkapni, mikor az internet gyenge jelerőssége miatt a keresőbe beírt téma képei homogén színmezőkre redukálva jelennek meg. A képernyő tárgyi motívumok és asszociációk nélküli “colour fieldekből” álló kompozícióvá változik. Ezt a hibaként definiált jelenséget festem vászonra – nyilatkozta Szakál Éva, a Budapest Art Mentor program 2017-2018-as évfolyamának mentoráltja.
A Budapest Art Mentor program a fiatal képzőművészeknek kínál lehetőséget arra, hogy megismerjék a magyar és nemzetközi szcénát, sőt adott esetben beágyazódjanak abba.
A kortárs alkotók számára elengedhetetlen, hogy már az egyetem alatt, de legkésőbb az egyetemről kikerülve elkezdjék magukat pozícionálni a művészetiparban. Jó néhány beszélgetés és megannyi tapasztalat hozta azt a felismerést, hogy a fiatal képzőművészeknek szükségük lenne egy segítő kézre, amely bevezeti őket a hazai és nemzetközi művészeti szcénába, és lehetőséget biztosít a beilleszkedésükre.

Art is Business | 2. szám

Ábel Tamás az Art is Business újságban<< >>Könyvbemutató: Művészlét - Kortárs kézikönyv képzőművészeknek