Vélemények a programról

Ábel Tamás
“Az órák után lebegek és érzem, hogy velem van az erő, hogy meg lehet csinálni, és lehet sikeres képzőművészként működni. Olyan ez, mint egy jedi képző, a szakma legjobbjaival lehet találkozni és konzultálni. Távlati perspektívát ad, hogy mennyi lehetőségünk van, és felkészít egy professzionális művész karrierre.”

Balázs Nikolett
“Az Art Mentor programnak a kedvet, lendületet köszönhetem a képzőművészeti karrierem tudatos építéséhez. Kiemelkedő előadók és szakemberek mutatnak rá, hogy nemzetközi és hazai szinten hogyan lehetne profi képzőművészként működni. Építem az online felületeimet, folyamatosan kapcsolatokat építek, kutatom a lehetőségeket, bízok magamban és képzőművészeti tevékenységemben.”

Diósi Máté
“A Budapest Art Mentor minden szempontból XXI. századi, átfogó gyakorlati tudást ad a pályakezdő művészek számára. Legfontosabb felismerés, hogy művészeti céljaink eléréséhez folyamatosan tudatos lépéseket kell tennünk. Ezt a tudatosságot sajátíthatjuk el a mentorprogramban. Minden lépés egy következő lépést indukál, így építve az utunkat. Mióta részt veszek a képzésen, folyton nyitott szemmel járok és mindenhol lehetőséget látok.”

Fülöp Gergő
„A meghívott releváns előadóktól olyan infókat tudhatunk meg, amelyek elengedhetetlenek a pályán való tisztánlátáshoz és ezen belül a saját pozíciónk meghatározásához is. Előttem rengeteget tisztult a kép, több összefüggést látok és nem csak azt tudom pontosabban, hogy mit akarok, hanem azt is, hogy mit nem. Én sokat nem rágódnék rajta, hogy jelentkezzek-e.”

Gombos Andrea
“Jó volt újra suliba járni! A hétfő esti szeánszokon egy közvetlen közegben, profi szakemberektől, releváns szakmabeliektől kaptunk átfogó képet a szcéna jelenlegi működési mechanizmusairól.”

Horváth Ágnes
“A program oktatói olyan szakemberek, akik a művészeti munkának a műalkotás létrehozásán kívül eső részeihez adnak támpontokat és tanácsokat. Kifejezetten gyakorlatias megközelítéssel teszik átláthatóbbá azokat a szempontokat, amik sokszor idegenek a művészeti felsőoktatást végzettek számára.”

Klájó Adrián
“A művészeti szakma tele van kételyekkel és tàtongò résekkel, amelyeket nehéz àthidalni, főleg pàlyakezdőként. A Budapest Art Mentor program kapcsot képez az alkotòk kàosza és a realitàs között, segít az önmeghatàrozàsban, àtlàthatòbbà teszi a hazai és a nemzetközi szcéna működését. Tudatossàgra sarkall, konkrét és praktikus tanàcsokkal làt el, amelyek gyakorlàsàval kézzelfoghatò eredmény mutatható fel màr a program ideje alatt.”

Majoros Áron Zsolt
“A Budapest Art Mentor program komplexen a teljes horizontot mutatja be a művészeti szféráról és annak valós működéséről. A színes, remekül válogatott előadóival nem csak szakmailag, hanem emberileg is megismerkedhettünk. A program rávilágít, hogy az alkotó aktív jelenléte, személyisége fontos része a művészi pályánknak. Ajánlom jó szívvel.”

Mézes Tünde
“Az Art Mentor program számomra egy biztos pont volt az egyetem utáni első évemben. A Képző zárt rendszeréből kikerülő művészként sok bepótolnivalóm volt, ami az (online és offline) kommunikációt illeti. Egyfajta átvezetés ez a művészeti világba.”

Mikola Tamás
“Nagyon fura érzés volt rájönnöm arra, hogy mennyi félreértelmezés és misztifikáció él bennem a művészeti szakmával kapcsolatban annak ellenére, hogy művészeti egyetemre jártam. A mentorprogram ideje alatt sikerült realizálnom a témával való viszonyom és a megfelelő irányba terelni a pályához való hozzáállásomat. Így, ezekkel a magabiztosabb ismeretekkel szeretném majd a program után is építeni magam.”

Németh Marcell
“A legfontosabb számomra, hogy ami kimaradt az egyetemi oktatásból, azt itt bepótolhattam. Ki tudtam alakítani egy gondolkodásmódot arról, hogyan érdemes művészként pályát építeni, ugyanakkor a program rávilágított arra is, milyen hiányoságokkal küzd a művészeti szcéna. Hogyan és miképpen tudom ebben a rendszerben magamat képviselni. A hosszan húzódó, régen halogatott elmaradásaimat pedig pótoltam ez idő alatt.”

Pál Katja
“Személy szerint, amikor a programba jelentkeztem meglehetősen furcsa lelki állapotban, illetve élethelyzetben voltam. A művészi pályám kvázi nem létező volt, de nem voltam biztos benne, hogy csupán a kreatívításban ragadtam le, talán depressziós vagyok, vagy az univerzum próbálja megláttatni velem, hogy fel kellene adnom? Nos, a házi feladatok, a mentor találkozók és néhány trükkös kérdés a BAM program alatt, segítettek a pozitív változásban, újrakapcsolódni magamhoz és a művészetemhez. Tudatosabbá váltam, és ami a legfontosabb: nem adom fel! Valójában, a szórakoztató rész csak most kezdődik! “