Vélemények a mentoráltaktól a programról

Ádám Zsófia képzőművész:
„Nagyszerű emberek, hiteles és őszinte előadások, számtalan személyes beszélgetés, tanácsok a vállalkozás, a jog és az online jelenlét területén, hazai struktúra, nemzetközi kitekintés, tudatosság, önismeret és motiváció. Ja, és egy Arco Madrid!”

Gaál Kata képzőművész:
„Számomra a mentorprogram esélyt adott, hogy jobban megismerjem a művészeti szcéna fontosabb oldalát illetve az ebben a körben mozgó embereket. Ez a lehetőség a képző 5évéből kimaradt így ez a legjobb hely ezen ismeretek pótlására.” 

Hajas Katinka képzőművész:
„Iránymutatás, személyre szabott konzultációk, fontos gyakorlati kérdésekre pontos és körültekintő válasz. Jó előadók és felkészült szakemberek. Hasznos szakmai programok. Lendületes és nyitott szervezés. Szemléletváltás. Más nézőpontok. Hiánypótlás! Lehetőség… És egy nagyon jó csapat! 🙂 „

Horváth-Lóczi Judit képzőművész:
“A Budapest Art Mentor program az egyik legjobb dolog, ami történhetett velem. Ma már áldom az eszem, hogy az utolsó nap beküldtem a pályázatot. Azóta teljesen máshogy látom a karrierem, tisztábban látom a lehetőségeimet, és sokkal tudatosabb lettem. Jó volt látni a csapat fejlődését, érlelődését is, azt hiszem egymástól is sokat tanultunk.
De a program alatt nem csak a mentorált társakat, hanem olyan embereket is megismerhettem a szakmában, akiket enélkül aligha sikerült volna.
Minden művésznek (aki komolyan gondolja ezt az utat), el kéne végeznie egy ilyen oktatást.”

Mátyási Péter képzőművész:
“Az itt elhangzottakról az egyetemen kellett volna, hogy szó essen! Egy jó ütemű seggberúgás, ami mindig jól jön!” 

Orbán Előd képzőművész:
“A mentorporgram egy nagyszerű lehetőség, amolyan „továbbképzés” művészeknek, ami a tudatosabb karrierépítés egyik remek eszköze lehet. Számomra a program főként az aktívabb közösségi szerepvállalást és a lehetőségek átgondoltabb megragadásának igényét eredményezte. De legjobban talán a mentorálások szakmai tartalmát és közvetlen hangulatát szerettem.”

Szakál Éva képzőművész:
„Úgy gondolom, hogy a képzőművész munkája egy mű létrehozásával és bejezésével még nem ér véget; hiszen az alkotás után következik a munkafolyamat második része: önmenedzsment, publikálás, promotálás, pályázás, kapcsolatépítés és kapcsolattartás. A program többek között ehhez nyújt felkészítést és hatékony tanácsokat.
Az oktatókkal, galériásokkal és mentorokkal való találkozások a hosszú és rövid távú terveim konkrétabb meghatározásában, továbbá a tudatosabb karrier és kapcsolatépítésben segítenek sokat.
A program olyan felkészítést ad, ami nem csak a 8 hónapra, hanem hosszú távra szól. A jelentkezést ajánlanám minden alkotónak, aki a munkásságát a műterem falain kívül is szeretné megismertetni szélesebb közönséggel.”

Szécsényi-Nagy Loránd képzőművész:
„A program alatt olyan módszereket sajátíthattunk el, melyek a képzőművészeti karrierépítésben szolgálhatnak fontos támpillérül. Emellett a képzés jó lehetőséget teremtett arra, hogy megismerhessük a különböző művészeti életben és annak határterületein tevékenykedő szakemberek álláspontját, valamint szempontrendszerét számos kapcsolódó témában.”

Sztefanu Marina képzőművész:
„Érdekes és művészetileg releváns emberekkel volt lehetőségem találkozni, hallgatni őket, kérdezni tőlük és beszélgetni velük.
Ez elég hasznos volt az Egyetemről kikerülve. Kézzelfogható, gyakorlatias, valóságos tanácsokat kaptunk, kulturális és más, de számunkra is fontos területeken dolgozó szakemberektől.
A spanyol utazásra, a madridi Arco, és múzeumok körbejárására a Program nélkül nem lett volna lehetőségem.”