A program

A PROGRAM

 

A Budapest Art Mentor – képzőművészeti mentorprogram célja, hogy fiatal képzőművésznek lehetőséget teremtsen a magyar és a nemzetközi művészeti szcéna megismerésére és az abba való beágyazodásra.

Az L Art Management évek óta foglalkozik azzal, hogy a hazai képzőművészeti életbe frissességet hozzon és segítse annak megismerését és fejlődését.
Jó néhány beszélgetés és megannyi tapasztalat hozta azt a felismerést, hogy a fiatal képzőművészeknek szükségük lenne egy segítő kézre, ami bevezeti őket a hazai és nemzetközi művészeti szcénába és lehetőséget biztosít a beilleszkedésükre.
Így született meg a Budapest Art Mentor képzőművészeti mentorprogram. Bár a program még gyermekcipőben jár, hiszen ez az első éve, máris olyan képzési programot foglal magában, amely nem csak a művészeti közegben való helytállást segíti majd, hanem azt is, hogy a művészek mind valós megjelenések formájában, mind pedig online felületeken megmutathassák magukat és érvényesüljenek.

A programban való részvételre nyilvános pályázat útján lehet bekerülni.

A Budapest Art Mentor – képzőművészeti mentorprogram egy két félév időtartamban megvalósuló képzés, mely alapvetően két párhuzamosan futó elemből épül fel:

A program képzési része összesen 30 alkalmat ölel fel a két félév alatt, nyolc modulban. Ez idő alatt a mentoráltak elsajátítják a szükséges kommunikációs készségeket, pénzügyi és jogi alapokat, megismerik a magyar és a nemzetközi szcéna viszonyrendszerét. Útmutatást és javaslatokat kapnak arra, hogy hogyan prezentálják magukat a célközönségüknek a mindennapi életben és az online világban, hogyan írjanak pályázatot és hol találhatóak a nekik szóló pályázatok. Milyen karrierutak állhatnak előttük és személyiségükből adódóan melyik a számukra megfelelő.

Ez egy gyakorlati képzés, az alkalmak interaktív jellegűek, a művészek egyéni helyzetéből indul ki. Valós, az ő meglevő és vágyott karrierjükön alapuló gyakorlatokon keresztül építhetik fel az alkotók azt a karriermodellt, ami számukra a legjobban működik.

A program másik eleme a szűkebb értelemben vett mentorprogram, mely a mentoráltak és a mentorok közötti szoros munkán és kapcsolattartáson alapul.

A mentoráltak létszáma nem véletlenül családias.
A tíz felvételt nyert pályázóval a képzés ideje alatt szoros együttműködésben állnak mentoraik, akik – akár csak az előadók – a szakmájukban elismert szereplők.
A résztvevők így nem egyszerűen csak egy képzést kapnak, hanem egy közösség tagjává is válnak. A mentorprogram végére pedig nem csupán elméleti tudásanyaggal gazdagodnak, hanem új kapcsolatokkal és tapasztalatokkal is.

A pályázatok beadási határideje 2017. október 8-a volt.

A pályázati felhívás innen tölthető le: BAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2017